Три речі, які категорично не можна викидати у смітник, щоб не притягнути нещастя: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Наші предки вважали, що є сокровенні речі, яким не місце у смітнику. Викинувши їх, людина притягує до себе біди та проблеми.

Хліб

Хліб здавна вважали символом достатку і благополуччя. Викидаючи його у смітник, можна позбавити себе, свою родину і свій будинок захисту від вищих небесних сил.

Пращури вірили, що викинувши хліб у смітник, можна накликати на себе голод та бідність.

Хліб, який зачерствів, віддавали домашнім тваринам або насипали птахам у годівничку.


Біблія та ікони

Пращури вважали що в жодному разі не можна викидати Біблію, ікони та натільний хрестик. Ці речі зберігали і передавали із покоління у покоління.

Старі ікони краще не викидати, а спалити. Потім попіл розвіяти на подвір'ї церкви. Спалення ікони буде меншим гріхом, аніж викидати її на смітник. Також ікони можна принести до церкви

Весільна фата

Весільну фату вважали сокровенним оберегом сімейного життя. Це була індивідуальна річ, фату ніколи не одягали після когось і не передавали у спадок.

Не можна було навіть приміряти чужу фату, щоб не перейняти на себе нещастя чужої долі.

Позбавлятися від фати можна було лише у випадку розлучення або смерті когось із подружжя. У такому випадку фату спалювали.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень