Що не можна купувати 26 грудня, щоб не притягнути нещастя: народні прикмети

На другий день Різдва в православ’ї відзначають Собор Пресвятої Богородиці

26 грудня заведено відвідати святкове богослужіння, під час якого прославляють Богородицю, дякують їй за народження Ісуса Христа і звертаються до неї з молитвами.

Наші предки називали другий день Різдва - Бабині каші. У цей день шанували повитух і породіль. 26 грудня жінки варили кашу і пригощали гостей. Повитухам приносили гостинці і показували їм дитину. Жінкам, які нещодавно народили, приносили пироги.

Крім того, цього дня було заведено замовляти в церкві панахиди за померлими. Також у церкві ставили свічку за упокій їхніх душ.

З цього дня починалися дівочі різдвяні ворожіння, які тривали до Водохреща. Головними предметами ворожіння у старовину були весілля, смерть і урожай.

У народі існувала традиція: якщо прийшли колядники, то їх необхідно провести всередину і пригостити смачною їжею. Це принесе родині щастя, мир, спокій і добробут.

Що не можна робити 26 грудня

У цей день категорично не можна працювати вагітним жінкам та їхнім чоловікам, тому що це може позначитися на здоров'ї майбутньої дитини.

Вважали, що 26 грудня не можна купувати мотузку, варити або пити кисіль, тому що це може накликати лихо у родину.

Окрім того, в цей день не можна прибирати та виносити з дому сміття, це принесе в дім нещастя.

Не можна залишати на порозі віники, взуття та інші предмети, інакше їх можуть відьми вночі вкрасти. Наші предки вірили, що такі речі варто занести в будинок.

 

Народні прикмети на 26 грудня

  • Завірюха і мороз, значить, літо буде холодним.
  • Яка погода сьогодні - таким буде весь січень.
  • Якщо ніч холодна, а вдень різко потепліло, то зима буде мінливою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень