Що зробити у день зимового сонцестояння, щоб збулося все задумане: народні прикмети

22 грудня 2023 – День зимового сонцестояння

Найчастіше день зимового сонцестояння випадає на 21 грудня. Але в роки, які передують високосному, цей день припадає на 22 грудня. Саме так і буде 2023-го.

У цю п’ятницю, о 05:27 за київським часом, Сонце стане найближче до Землі. Сонце в цей день зійде о 07:56, а зайде о 15:56.

Період зимового сонцестояння вважається початком астрономічної зими. У давніх віруваннях вважалося, що під час зимового сонцестояння, коли настане найдовша ніч, духи покійних предків відвідують Землю. Тому цього дня влаштовували обрядові співи, розваги та святкування, щоб здобути благословення для своєї родини.

День зимового сонцестояння також вважався сприятливим для різноманітних ворожінь. Дівчата збиралися разом, щоб передбачити кохання, майбутнє та шлюб.

Це був час нових починань, але конфліктів і сварок слід уникати, оскільки вважалося, що негативна енергія може залишити слід на тривалий час.

Езотерики та астрологи вважають день зимового Сонцестояння найважливішим та енергетично насиченим днем у році. Тому особливо важливо провести цей день у стані енергетичного піднесення, радісно та усвідомлено.

Все, що людина бажає бачити у Новому році, варто зосередити у цьому дні. Це чудовий час для залучення удачі на наступний рік та створення нового циклу.

Наші пращури вірили, що це особливий період, коли слід загадувати бажання.

Вважалося також, що у цей день на землю виходить різна нечиста сила, від якої треба захищатися за допомогою оберегів. Одним із них є гілки ялинки, запах яких відлякує нечисть.

У День зимового сонцестояння не можна скупитися. Вважається, що щедрі люди будуть обдаровані подвійно, а ті, хто скупиться – отримають по заслугах.

Напередодні цього дня краще прибрати в домі. Інакше можна привабити неприємності.

У найтемнішу і найдовшу ніч року подякуйте всесвіту за гарні події, які трапилися з вами протягом року.

Коли вже будете готові загадати бажання, запаліть свічку і промовте своє бажання вголос.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень