Що додати в салат «Олів'є» для смаку: цей інгредієнт вирішує все

Треба знати одну маленьку хитрість

Рецепт Олів'є придумали в 19 столітті, тоді цей салат готували з раковими шийками, телячим язиком, рябчиками та ікрою. У Радянському союзі рецепт змінили, адаптувавши під продуктовий кошик звичайного робітника, але й зараз у звичну технологію можна внести свої корективи.

Стандартний рецепт Олів'є складається з відвареної картоплі, моркви, консервованого горошку, майонезу, солоних огірків і ковбаси.

Господині просто варять у мундирі картоплю, моркву, потім чистять їх і нарізають кубиками.

Так само точно подрібнюють ковбасу й огірки, з'єднують інгредієнти в одній ємності, додають до них консервований горошок, заправляють майонезом, перемішують і подають до столу.

Насправді, є кілька секретів, як зробити страву ще смачнішою:

  • запікайте картоплю та моркву в духовці;
  • якщо варили в мундирі на плиті, дайте їм постояти 8 годин, не чистіть одразу після охолодження;
  • використовуйте ріпчасту цибулю, мариновану в яблучному оцті, замість неї можна додати в салат зелену цибулю;
  • якщо не знаєте, чим можна замінити огірок в олів'є - кладіть яблуко або грушу;
  • замість консервованого горошку спробуйте свіжоморожений;
  • ковбасу допустимо замінити на індичку або курку, ще краще - взяти асорті різних м'ясних продуктів;
  • завжди нарізайте інгредієнти однаково - це впливає на смак салату.

Чим заправити Олів'є для шикарного смаку

Найважливіше в будь-якому салаті - це не тільки поєднання інгредієнтів і спосіб нарізки, а й заправка. Якщо вона невдала, то може зіпсувати смак страви. Якщо не знаєте, чим замінити майонез в Олів'є, спробуйте не використовувати магазинний. Ви не можете гарантувати якість купленого продукту - зробіть домашній.

Інгредієнти:

  • яєчні жовтки - 2 шт;
  • лимонний сік - 2 ст.л;
  • оливкова олія першого холодного віджиму - 240 мл;
  • діжонська гірчиця - 1 ч.л;
  • сіль.

Візьміть високу склянку для блендера, вбийте туди жовтки, влийте лимонний сік, додайте гірчицю і посоліть. Протягом 10 секунд збийте масу блендером до однорідної консистенції. Не вимикаючи блендер, повільно влийте олію. Збивайте далі, поки соус не стане однорідним і не загусне.

Як правило, на це йде не більше 5 хвилин.

Такий домашній майонез точно прикрасить смак Олів'є і не зіпсує його, до того ж виявиться кориснішим для здоров'я через відсутність різних харчових добавок і консервантів.

Але якщо ви не хочете витрачати час на приготування соусу, або у вас просто не вистачає годин на добу на додаткові кулінарні дії, просто змішайте покупний майонез із грецьким йогуртом або сметаною, тоді салат буде м'якшим. У крайньому разі майонез можна зовсім замінити будь-яким із цих двох продуктів, але тоді доведеться довести Олів'є до смаку за допомогою спецій.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень