Ароматний узвар на Різдво: в якій послідовності додавати сухофрукти, щоб вийшов смачний напій
Ви тепер тільки так готуватимете
Узвар — це компот із сухофруктів, традиційний український напій на Різдво та Водохреща, а також на народження дитини. Хоча і в будь-який інший день він дуже смачний. Узваром за традицією заправляється кутя на Різдво.
Сухофрукти і ягоди в його складі символізують родючість і солодке життя.
Традиційно узвар варять із засушених яблук і груш. Крім сушених яблук і груш в напій додають родзинки, курагу, чорносливи, сушену вишню або свіжі сливи.
Інгредієнти:
- вода - 3 л;
- яблука сушені - 200 г;
- груша сушена - 200 г;
- чорнослив - 100 г;
- родзинки - 100 г;
- мед - 4-5 ст. л.
Всі фрукти розкласти по окремих ємностей і ретельно промити. Залити теплою водою на 10 хвилин, злити воду і промити знову.
Потім налити в каструлю 3 л води і додати сушені яблука. Включити середній вогонь на плиті.
Через 5 хвилин додати у воду груші, потім ще через кілька хвилин додати родзинки і чорнослив. Довести узвар до кипіння і відразу вимкнути.
У гарячий узвар додати мед на смак.
Залишити напій остигати під закритою кришкою.
Джерело: Уніан
Радіо Трек: НОВИНИ