Що буде з доларом влітку: українцям озвучили поганий та хороший сценарії

Прогноз щодо курсу валюти

Ситуація на валютному ринку влітку може змінитися. Долар може злетіти до 40 гривень. Такий прогноз зробила голова ради Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова, пише 24 канал.

Однією з причин зростання долара є повернення довоєнних ставок ПДВ на пальне у 20%. Повернення з 1 липня довоєнної системи оподаткування палива призведе до зростання його імпорту за так званими «старими» цінами. Це, своєю чергою, збільшить попит на долар.

- Однак значних курсових змін і тоді очікувати не варто. Курс у найближчі два місяці коливатиметься в межах 38-40 гривень за долар, — сказала Коробкова.

Водночас економічний експерт Борис Кушнірук вважає, що попит на валюту, навпаки, може скоротитися. А причиною цього може стати також паливо, але тільки в цьому випадку йдеться про скорочення його споживання.

- Все паливо ми імпортуємо. Якщо воно внаслідок оподаткування зросте в ціні, попит на нього може скоротитися. Відповідно, попит на валюту, необхідну для придбання нафтопродукту, також скоротиться, — наголосив економіст.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень