Що 31 жовтня клали до кишені, щоб уберегтись від зла: народні прикмети

31 жовтня церква вшановує пам’ять преподобних Спиридона і Никодима

Святих Спиридона та Никодима вважали захисниками чоловіків.

Стародавні слов'яни в це народне свято ходили на риболовлю, полювання і збір грибів в лісі. Вважали, що останній день жовтня принесе багатий улов і надовго забезпечить сім'ю їжею. 

У цей день турбувалися про домашніх птахів. Люди утеплювали курники або будували спеціальні сарайчики для курей, гусей та качок.

Щоб бути щасливим, то потрібно з’їсти в цей день страву з курки, вважали наші предки.

Також наші предки вірили, що 31 жовтня чаклунам і відьмам набагато простіше наводити порчу або вроки. Тому людям в цей день слід бути особливо обережними.

Щоб захистити себе від негативного впливу радять не спілкуватися в цей день з малознайомими людьми, а також кажуть, що вранці потрібно покласти в кишеню зелену нитку. Увечері, прийшовши додому, її спалюють.

Що не можна робити 31 жовтня

31 жовтня суворо забороняється лаятися рибалкам. Причому як одне з одним, і з іншими людьми. Вважається, що інакше рибалка весь рік буде невдалою.

Не слід у цей день передавати гроші з рук до рук. Наші пращури вірили, що через монети або купюри у цей день негативна енергія може перетекти від однієї людини іншій. 

Незаміжнім дівчатам не рекомендували 31 жовтня довго крутитись перед дзеркалом. У народі вважали, що нечиста сила на цілий рік забере красу тієї, що ослухалася заборони. 

Не можна 31 жовтня кривдити тварин, особливо собак. Вважали, що в їхньому обличчі в цей час ходять добрі духи, які вкривають будинок від морозів. Якщо прогнати собаку, можна накликати холод і голод.

Нещастя наздожене людину, яка в цей день буде рубати дерева, ламати гілки і зривати кору.

Народні прикмети на 31 жовтня

  • Ясна і сонячна погода в цей день – до сильного поривчастому вітру.
  • Горобці голосно цвірінькають – до тепла.
  • Якщо до 31 жовтня жодного разу не випав сніг, то зима настане нескоро.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень