Ще один випадок дифтерії зафіксували медики

У сусідній до Рівненщини області

У Тернопільській області у 47-річного чоловіка підтверджено випадок дифтерії.. Про це повідомили на сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook з посиланням на Центр громадського здоров'я України

Хворий проживає на межі Тернопільської та Хмельницької областей. За допомогою звернувся до лікаря на Тернопільщині, з яким уклав декларацію. За інформацією МОЗ, чоловік контактував з трьома особами, в т.ч. з однією дитиною. За місцем проживання пацієнта 21 жовтня проведено дезінфекцію.

Відповідно до повідомлення, чоловік щепився від дифтерії у 2017 році. Але інформації щодо наявності попередніх обов'язкових 8 щеплень за віком немає.

- Щеплення від дифтерії формує антитоксичний імунітет, що захищає від важкого перебігу хвороби. Вакцинація 2017 року сформувала достатній рівень антитоксичного імунітету, що не дав розвинутися важким ускладненням, — зазначили у відомстві.

У Центрі громадського здоров'я та МОЗ України зауважили, що щеплення від дифтерії рекомендовано календарем профілактичних щеплень дітям та дорослим кожні 10 років після 16-річного віку.

Вакцинуватися можна у свого сімейного лікаря.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень