Ще одного прокремлівського провокатора подій у Києво-Печерській лаврі нейтралізували: хто він (ФОТО)

Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення

СБУ затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі. Антиукраїнський релігійний блогер поширював наративи кремля та організовував замовні «акції протесту» у лаврі.

Фігурантом є заступник керівника проросійської організації «Единое отечество» та учасник релігійно-політичної організації РПЦ «Союз православних братств України».

Він був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської Лаври наприкінці березня 2023 року. Тоді фігурант підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, в яких безпідставно звинувачував Україну у розв’язанні війни.

 

Також свої деструктивні виступи він записував і транслював на YouTube-каналі «Святая Русь», який нараховує більше ніж 23 тис. підписників.

 

Після повномасштабного вторгнення він публічно підтримав агресивну політику вищого військово-політичного керівництва рф і виправдовував захоплення українських територій, - повідомляють правоохоронці.

Під час обшуків за адресою проживання зловмисника виявили комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Також у нього вилучено заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури країни-агресора.

На підставі зібраних доказів зловмиснику загрожує до 8 років ув'язнення.

Наразі слідство триває, з'ясовуються всі обставини злочину.

За поданням СБУ, суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою.

 

Джерело: «Служба безпека України»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень