Рівнянку «розвели» на мільйон гривень

Шахрайці дісталося понад 27 тисяч доларів, 3 тисячі євро та 180 тисяч гривень

За допомогою до поліції звернулася 52-річна рівнянка. Вона повідомила, що невідома жінка, увійшовши в довіру до її 82-річної матері, заволоділа грошима в сумі 27 тисяч 700 доларів США, 3 тисячі 600 євро, 180 тисяч гривень.

"Шахрайка представилась працівником банку та повідомила, що наразі проводиться обмін грошових банкнот зі старих на нові. Жінка спочатку з недовірою сприйняла пропозицію та відповіла, що нічого міняти не буде. Тоді псевдопрацівниця банку попросила номер мобільного доньки і нібито стала їй телефонувати. Завершивши удавану розмову, шахрайка впевнено повідомила пенсіонерці, що її донька дала згоду на обмін купюр.

 

Після цього 82-річна жінка винесла усі гроші, які вони з донькою заощаджували для купівлі квартири. «Замінивши» банкноти, незнайомка залишила помешкання. Те, що їх ошукали,  матір з донькою зрозуміли лише наступного дня, коли остання повернулася додому з роботи та побачила, що замість справжніх грошей лежать сувенірні купюри", - повідомляють правоохоронці.

На вигляд жінка мала 40-55 років, зріст близько 165 сантиметрів, повної тілобудови, волосся світле з сивиною.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження про шахрайство. Правоохоронці встановлюють особу зловмисниці та осіб, причетних до злочину. Триває досудове розслідування.

Працівники поліції вкотре застерігають громадян бути обачними, провести бесіди зі своїми батьками, особливо похилого віку, оскільки вони найчастіше потерпають від подібних шахрайств.

Нагадаємо, у Рівному телефонні шахраї представляються поліцейськими та вже ошукали мешканців обласного центру на понад 11 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень