Шахраї знайшли спосіб красти гроші з карток українців без SMS-підтверджень

Будьте обережними!

В Україні запрацювала нова шахрайська схема.

Зловмисники крадуть гроші у своїх жертв, використовуючи для цього іноземні інтернет-магазини. Гроші з карток зникають навіть без запиту від банку на підтвердження операції.

Щоб провернути схему списання коштів через інтернет-магазин, зловмисники спочатку повинні заволодіти даними банківської карти своєї жертви. Зробити це нескладно. В інтернеті можна купити дані карток українців, які свого часу не вберегли власні персональні дані.

 

Після цього шахрай обирає товар в іноземному інтернет-магазині та вводить дані карти для оплати. Гроші в такому випадку списують автоматично, без сповіщення клієнта та запиту на підтвердження операції.

 

Така транзакція виконується за правилами міжнародної платіжної системи та не потребує окремого дозволу від банку чи клієнта.

Після такого автоматичного списання кошти можна повернути, але зробити це непросто.

Один з клієнтів ПриватБанку, який став жертвою такої афери, розповів, що гроші йому спершу пообіцяли повернути протягом 11 днів. Однак потім виявилося, що оскаржувати операцію списання коштів потрібно за правилами міжнародної платіжної системи, через яку проводилася ця операція. А розгляд заявки на її скасування в такому випадку триває до 120 днів.

З карти постраждалого клієнта зникло 10 572 грн, тобто майже 300 доларів. На повернення цієї суми йому вочевидь доведеться чекати не один місяць.

Як не стати жертвою шахраїв?

Щоб не втрапити в аферу, варто берегти свої персональні дані. Нікому не повідомляйте інформацію про вашу карту, зокрема її дату випуску та CVV-код. Не можна також вводити ці дані на сумнівних інтернет-ресурсах. Адже саме так інформація про картки українців потрапляє до рук зловмисників.

Якщо ж гроші з карти вже списали, одразу звертайтеся на гарячу лінію свого банку та в деталях розповідайте, що сталося.

Шанси повернути гроші будуть значно вищими, якщо розібратися в ситуації «по свіжих слідах».

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень