Середньовічний фестиваль просто неба відбувся на Рівненщині (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Цими вихідними

Відтворення доби Київської Русі прямо під відкритим небом, військовий бій та ремесла давніх історичних часів – у суботу на Рівненщині влаштували фестиваль живої історії. На березі річки Горинь поблизу села Хотин відбувся історико-культурний фестиваль «Погорина. Урочище Чадорож». Це фестиваль сімейного формату, який відбувся на місці давньоруського городища.

Організатори відтворили добу Київської Русі. Відвідувачам демонстрували одяг і зброю тих часів. Водночас туристи змогли постріляти з лука і навіть покидати списи. А родзинкою фестивалю став бій лицарів «лава на лаву».

Це абсолютно нова та позитивна тематика середньовічного фестивалю для Рівненщини, за що велика подяка організаторам «Купа пригод» та Шпанівській ОТГ. Реконструкція боїв під відкритим небом додала багато вражень і створила відповідний антураж. Учасників фестивалю значно побільшало, в порівнянні з минулим роком, - розповіла заступник начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова.

Учасники заходу могли долучитися до створення гончарних, тканих, ковальських та інших ремесел давніх часів. Охочі також побували в образі воїна з мечем та щитом, брали участь у театралізованих екскурсіях та прогулянках довкола території місцевого городища.

Основна ідея фестивалю - розвиток туризму. Зокрема, приваблення людей на городища - місця древніх поселень, а таких на Рівненщині багато, зокрема, й поблизу села Хотин, де ми і проводимо «Погорину». Вона також лягає в канву побудови в Рівному човна вікінгів – «Дракара», – наголосив організатор фестивалю Юрій Ойцюсь. 

До слова, наприкінці фестивалю учасників розважав український гурт «Бурдони Черна» з Чернівців.

Фото – Світлани Кравчук. Усі світлини - з фейсбук-сторінки Юрія Ойцюся

 Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень