Селянам не дають вудити рибу орендарі ставків на Рівненщині. Хто правий?

Пояснили у Рівненській ОДА

На Гощанщині селяни хочуть повернути водойми у власність громади. Баталії точаться уже кілька років.

Люди незадоволені тим, що місцеві орендарі занедбали водойми та не дозволяють селянам вудити рибу. Доходило навіть до перекриття міжнародної траси 2 роки тому.

Селяни перекривають трасу. Кадр "Суспільного".
Селяни перекривають трасу. Кадр "Суспільного".

Журналістам «Суспільного» орендарі ставків тоді сказали, що стежать за водоймами, а місцеві можуть нашкодити їхньому бізнесу, тож вимушені закрити територію. Попри те, що за законодавством вона має бути доступна.

Вони мені вагончик розбили. І там до водойми допускати, то потрібно брати карасі, щуку, а вони беруть і карпа, і все. Я подаю до суду, і нехай суд нас розсудить, - говорить Микола Любчик, орендар ставка у Липках.

Один зі ставків. Кадр "Суспільного".
Один зі ставків. Кадр "Суспільного".

 

 

Там конфлікт інтересів у тому плані, аби віджати сам ставок. Там нікого не цікавить, хто що там робить, хто що там ловить, і скільки я вклав. За 10 років я даний об’єкт облагородив. Я дію в межах чинного законодавства і здійснюю свою діяльність в межах чинного законодавства, - пояснює андрусіївський орендар Юрій Юрчук.

Вочевидь, з 2019 року питання так і не зрушилося з місця.

У Рівненській ОДА пояснили, хто правий у ситуації. Орендарі ставків насправді орендарями не є, каже заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

 Колишні договори оренди завершилися кілька років тому, і громада ухвалила рішення прийняти ці ставки у власність громади.

Нині питання ставків перебуває поза компетенцією Рівненської ОДА, пояснює чиновник. Проблему має вирішувати місцева влада.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень