Усьому виною «ШВАКЕ»: у Рівному перекривали дорогу через здорожчання розмитнення (ФОТО/ВІДЕО)

Не обійшлося без сутичок

На виїзді з Рівного зранку перекрили дорогу. «Акція непокори» відбулася на вулиці Млинівській біля митного посту Рівне - Центральний.

Кілька десятків водіїв – активісти спілки «Є Мито» з різних куточків області - протестували проти збільшення вартості розмитнення автівок. Докладніше розповідає учасник акції Юрій:

Збір спілки «Є Мито» з виїздом до Рівного для блокування зони митного контролю. Вони несанкціоновано підняли їх за два місяці до Нового року. Просто захотіли і підняли собі. Платити за розмитнення тепер треба більше приблизно на тисячу доларів.

Мітингарі вимагали зустрічі із керівництвом Рівненської митниці. Паралельно ходили пішохідним переходом на знак протесту. Для охорони громадського порядку на місце прибули патрульні на чолі з керівником ПП Рівненщини Сергієм Мерчуком.

Про акцію місцеву владу та правоохоронців "Є Мито" не попереджували, тож поліцейські намагалися вмовити активістів припинити протест.

Врешті між сторонами відбулася сутичка. Патрульним довелося застосувати перцевий газ, аби втихомирити натовп.

Згодом на місце прибув заступник начальника Рівненської митниці Іван Іванов. Він запросив до свого кабінету частину активістів. Чиновник пояснив, що вартість розмитнення збільшилася через експеримент з калькуляцією вартості розмитнення, який нині проводить ДФС:

Останні місяці ДФС проводить такий експеримент, де транспортні засоби, які експортуються з заходу, повинні йти по німецькому каталогу SCHWACKE NET.

Часто трапляється, що інформація там некоректна. З Києва телефонують, кажуть, що занижена митна вартість, хоча ми тут перевіряємо документи і все збігається.

Що таке "Шваке" раніше з'ясовувало видання "ZAXID. NET".

Попри те, що експеримент зі "Шваке" триває вже майже місяць, активісти дізналися про нього лише зараз.

Так, при розмитненні власник авта подає документи на автівку митникам. З них і вираховувалася раніше вартість митної ставки. Тепер ДФС звіряється зі SCHWACKE NET, аби начебто не допустити махінацій з вартістю.

Це своєрідний "калькулятор" для розрахунку вартості розмитнення автомобіля.

Чиновник зазначив, що відомості в SCHWACKE NET часто не збігаються з реальною інформацією про машину. Зокрема там не вказуються пошкодження автівки, які суттєво знижують її вартість.

Щоправда, фіскали можуть знизити вартість розмитнення. Утім, як зазначив Іван Іванов, цього зазвичай робити не хочуть.

Він порадив активістам звертатися безпосередньо до керівництва ДФС у Києві.

Спілка «Є Мито» нині узгоджує подальший план дій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень