Селяни на Рівненщині перекриттям дороги добилися початку її ремонту

Щоб вони не бунтували на свята, ремонтні роботи вирішили розпочати перед Днем Незалежності

Фото ілюстративне

Бунт селян виник минулої неділі у Рокитнівському районі. Близько 300 мешканців чотирьох сіл – Кисоричі, Карпилівка, Нетреба, Борове - зранку перекрили міжнародну трасу Київ-Ковель. Таким чином вони вимагали відремонтувати аварійні ділянки дороги біля сіл Кисоричі та Масевичі.

До них на зустріч приїхало керівництво району. За дві години переговорів з селянами домовилися, що у понеділок влаштують з ними зустріч за участю представників Служби автодоріг та компанії, яка виграла тендер на виконання ремонту доріг. А у понеділок селянам пообіцяли, що вже у середу, 23 серпня, розпочнуть ремонт однієї з проблемних ділянок:

Розповідає голова Рокитнівської райдержадміністрації Микола Кушнір:

Чітко людям роз’яснили, показали документи і домовились, що в середу ми розпочнемо по дільниці села Кисоричі роботи.

 

Виділено 200 тисяч гривень. Вони є у Службі автодоріг як на одну ділянку, так і на іншу. Але по масевицькій ділянці дороги там порушено кримінальне провадження по компанії, яка виграла тендер на виконання робіт. Знаю це зі слів обласного керівництва. У чому суть кримінального провадження – не знаю.

За словами Миколи Кушніра, селяни раніше обіцяли перекрити міжнародну трасу Ковель-Київ 28 серпня, якщо не отримають до суботи, 19 серпня, відповіді на питання, коли ж ремонт аварійних ділянок розпочнуть. Втім,чомусь вийшли на дорогу вже у неділю, 20 серпня.

Голова райдержадміністрації пояснює, що на ремонт дороги на цих відрізках є виготовлені проекти. Але проблема у тому, що ремонтувати міжнародну дорогу повинні за гроші з Держбюджету. І, за словами Миколи Кушніра, обласне керівництво й місцевий нардеп добилися, щоб Кабмін постановив виділити на це кошти. Тільки гарантії, що Верховна Рада проголосує за це, зібравшись у вересні на засідання, нема. А поки ремонт вирішили робити у кредит, щоб, бува, селяни не вирішили бунтувати у День Незалежності.

До речі, цю ділянку траси Київ-Ковель востаннє ремонтували майже 10 років тому. І, за словами голови Рокитнівскьої райдержадміністрації, навіть заступник керівника Служби автодоріг Рівненщини Микола Козачок, який побував на зустрічі з селянами у понеділок, казав:

Не думав, що вона у настільки поганому стані.

Про стан цієї дороги Микола Кушнір каже так:

Їдучи по поганій дорозі, можна вибирати між ямами. Тут вибирати нема що. Їхати треба зі швидкістю 5 км/год і авто класу «Жигулі» буде діставати піддоном майже скрізь. Це 3,6 км дороги у Кисоричах.

 

У Масевичах – це 4 км дороги. Вона теж препаскудна. Просто мешканці Масевич менше порушують проблему, бо мають можливість по іншій дорозі виїжджати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень