Село на Рівненщині пробуде на карантині аж два місяці. Через сказ (ВІДЕО)

Нині там активно вакцинують домашніх тварин

У селі на Рівненщині, де минулого тижня скажений кіт напав на хазяйку, нині від сказу вакцинують домашніх тварин. Про це повідомляє «Суспільне».

Карантин у Мирогощі Другій Дубенського району запровадили 19 жовтня і діятиме він аж два місяці. Протягом цього терміну вивозити тварин із села – заборонено.

Ветеринари припускають, що кіт заразився сказом від лиса, адже обійстя розташоване на краю села. Через цей випадок у господарстві вимушені були умертвити не лише кота, а й двох собак. 

Нині ж фахівці обходять двори, щоб захистити від хвороби решту домашніх тварин. Щеплення котам і собакам роблять безкоштовно.

При цьому акцент роблять саме на вакцинації котів, які під час прогулянок можуть підхопити хворобу від лисів, зазначив заступник начальника Дубенського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби Валерій Магель.

Нині під загрозою – близько 5 тис. осіб (включно з сусідніми селами).

У Держпродспоживслужбі розповіли, що загалом тенденція захворювання на сказ зменшується. На сьогодні акцент роблять саме на кішках - вони більше хворіють на сказ, адже утримуються безприв'язними і постійно контактують з лисицями й мишами, пояснив Валерій Магель.

До слова, торік у Дубенському районі зафіксували два випадки сказу. Кіт і лисиця захворіли цьогоріч.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень