На Львівщині кіт раптово кинувся на дитину. 8-річний хлопчик – у реанімації

Стан тяжкий, є підозра на зараження сказом

Інцидент стався у місті Яворів, що на Львівщині.

Саме звідти до Пустомитівської центральної райлікарні сьогодні госпіталізували 8-річного хлопчика з підозрою на сказ.

Як повідомили лікарям батьки, кіт накинувся на малого на вулиці і подряпав його. Бродяча це тварина чи когось із місцевих жителів – невідомо, передає ZAXID.NET.

Батьки відразу звернулися за медичною допомогою до чергового лікаря. Хлопчика оглянув хірург, рану обробили та призначили препарати від сказу – антирабічну вакцину.

Хлопчик отримав дві дози препарату, на другу дозу мав реакцію. У нього піднялася температура, було погане самопочуття, боліли руки, ноги. Хочу наголосити, що у хлопчика ще не діагностовано сказ - є лише підозра, – повідомила в.о. районного педіатра Тетяна Гунькало.

Про підозру на сказ говорить і в.о.начмеда Пустомитівської райлікарні Наталія Максим. Вона додала, що зараз дитина перебуває у реанімації.

Ми ж нагадаємо, що сказ – це гостре інфекційне захворювання, що вражає центральну нервову систему і є смертельно небезпечним. Вірус людині може передатися від хворих тварин через укуси, ослинення шкіри чи слизових оболонок, особливо якщо на них є мікротравми.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень