Секретний рецепт запеченої картоплі: один раз спробувавши, ви не будете готувати інакше

Вправні господині зберігають цей спосіб в таємниці

Картопля за цим рецептом вийде просто неймовірна – наче ніжне картопляне пюре під хрусткою скоринкою.

Нам знадобиться, власне, картопля.

До неї варто підготувати додатки на ваш смак. Обов’язково сіль та трішки олії. Можна додати чорний перець, часник, зелень або ваші улюблені спеції до картоплі. Фішка рецепту не в додатках, а в послідовності процесів.

Покроковий рецепт приготування:

Картоплю очистимо, кожну бульбу ріжемо на 4 частини, невеликі бульби можна не розрізати.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Опускаємо підготовлену картоплю в киплячу воду. Як тільки картопля закипить, засікаємо 5-7 хвилин з моменту закипання, цього достатньо. Воду зливаємо.

Дамо картоплі охолонути, потім перекладаємо в контейнер, прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо в морозильну камеру на 2 години, можна на ніч.

У цьому і полягає секрет м’якості і ніжності картоплі: завдяки заморожуванню волога залишається всередині картоплі, і не втрачається під час запікання, а рум’яна скоринка, що утворилася, у свою чергу теж перешкоджає втраті вологи.

На деко наливаємо олію, перекладаємо підморожену картоплю, розподіляємо рівномірно по деку, стежачи за тим, щоб вся картопля змастилася олією.

Запікаємо при 220 градусах 40-50 хвилин до золотистої рум’яної скоринки.

Джерело: Школа Життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень