Сантехнік розкрив 5 простих кроків і ваші батареї за 10 хв стануть гарячішими

Вам навіть не знадобляться спеціальні інструменти

Радіатори — їх найчастіше використовують у будинках взимку. Оскільки ваша система опалення, швидше за все, працюватиме протягом наступних кількох місяців, експерти-сантехніки розповіли, як покращити роботу радіаторів.

Останнє, чого ви хочете, це холодний будинок посеред зими, тож що робити, коли ваші радіатори не нагріваються?

Є кілька простих кроків, які допоможуть вирішити проблему і якнайшвидше змусити батареї обігрівати ваш будинок. Здебільшого проблеми з радіатором спричинені простою несправністю, яку легко вирішити.

За словами експертів DIY Plumbing, існує безліч способів зробити радіатори гарячішими - і вам навіть не знадобляться спеціальні інструменти, пише Express.

Збалансуйте їх

Експерти стверджують:

— Балансування радіаторів гарантує, що вони нагріватимуться рівномірно, незалежно від того, наскільки близько вони розташовані до котла.

Збалансовані радіатори забезпечать оптимальну температуру.

Чистіть і прочищайте їх

Фахівці зазначили, що найшвидший і найдешевший спосіб переконатися, що радіатори обігрівають кімнату належним чином — це прибрати всі предмети, які знаходяться на них або під ними.

За словами експертів, їхнє очищення займе лише близько 10 хвилин.

Витирайте пил

Радіатори потрібно очищати від пилу, щоб повітря могло легко проходити крізь них. Великі шматки пилу та ворсинки можуть заблокувати середину радіатора і знизити його ефективність.

Випустіть з них повітря

Якщо ви помітили, що ваш радіатор холодний зверху, але гарячий знизу, це відбувається через повітря, що застрягло всередині. Повітря в основному займає простір, де повинна бути гаряча вода. 

Видаляйте осад

Деякі домогосподарства навіть можуть виявити, що їхній радіатор гарячий зверху, але холодний знизу. Якщо це так, то, швидше за все, всередині нього накопичився осад. Радіаторний шлам — це поєднання іржі, бруду та накипу, які неминуче накопичуються з часом і циркулюють по системі. Шлам також є найбільшою причиною поломки котла і може швидко застаріти вашу систему, тому з ним потрібно боротися негайно.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень