Садовий обіцяє оплатити адвоката батькам згвалтованого у Львові хлопчика (ФОТО)

Батьки вирішили не мовчати

Фото з мережі

Серед білого дня 18 червня 11-річного львів’янина Стратона Яцківа на Левандівці згвалтував 18-річний мешканець того ж мікрорайону. Завдяки дітям, які гралися з ним перед тим, та небайдужим львів’янам підозрюваного розшукали до вечора того ж дня. Студент Львівської політехніки Мирослав Мартинюк зізнався поліцейським у вчиненому, після чого батьки заборонили йому будь-що говорити без адвокатів і найняли аж п’ятьох для захисту свого сина.

Мирослав Мартинюк. Фото ZAXID.NET

Львів’янин зізнався батькам у зґвалтуванні 12-річного хлопчика

Батьки хлопчика, якому у грудні виповниться лише 12 років, вирішили надати розголосу цій історії і не приховувати ім’я свого сина, аби підозрюваного покарали. Його помістили в ізолятор без права внесення застави.

Батько Стратона розповів, що після того, як до дітей підійшов дорослий хлопець і попросив допомогти витягнути мопед, який застряг, йому на допомогу пішли кілька хлопчиків. Але потім вони повернулися, а Стратон пішов далі. У певний момент він теж злякався і хотів втекти, та вже не міг – незнайомець затиснув йому рота і згвалтував.

Батько Стратона припускає, що це відбулося не спонтанно і що Мартинюк готувався заздалегідь.

Побачивши дядька, який повернувся з тих кущів і поїхав геть на авто, діти зняли його на телефон і зателефонували матері Стратона. Завдяки цьому відео, яке розмістили у соцмережах, підозрюваного оперативно затримали. Він був у себе вдома.

Правоохоронці питали нас, чи ми дійсно будемо все до кінця робити, чи будемо проходити всі експертизи, бо їх там море. Попередили, що нас будуть довго тягати. Я навіть не вислухав, яку альтернативу вони могли пропонувати. Я відразу їм сказав, що ми будемо все робити офіційно, від початку і до кінця,

розповів батько дитини Олег Яцків виданню zaxid.net.

Це не перше повідомлення про зґвалтування на Львівщині, але цьогоріч відкрито лише два кримінальні провадження за цією статтею, оскільки жертви зазвичай не хочуть розголосу.

Батьків хлопчика підтримали з усієї України. З пропозицією допомоги до них звернувся і міський голова Львова Андрій Садовий, батько п'яти синів. Він пообіцяв оплатити послуги адвоката.

Батьки затриманого – власники кількох точок з торгівлі ковбасами на Левандівці. Говорити на цю тему відмовляються. Мартинюк-старший заявив журналістам, що це «замовне звинувачення».

Тепер мешканці Левандівки бояться випускати дітей гуляти без нагляду. Шкодують хлопчика, шкодують і за тим, що 18-річний син успішних батьків ось так зіпсував два життя.

Стратон проходить психологічну реабілітацію. Йому ще доведеться взяти участь у слідчому експерименті і максимально точно описати ті події.

 

За публікацією zaxid.net.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень