Ринок праці ожив. Яких фахівців потребують в Україні

Кількість пропонованих вакансій в мережі зростає

Через карантин, який триває уже чотири місяці, чимало українців залишилися без роботи. Проте, наприкінці травня обмеження почали пом’якшувати і ринок праці відреагував на такі зміни, — пише сайт «Сьогодні».

З квітня по травень кількість вакансій зросла у всіх сферах, представлених на OLX Робота. При цьому схожа тенденція спостерігається, якщо порівняти травень з "докарантинним" лютим, практично у всіх категоріях пропозицій стало більше, в деяких – навіть вдвічі або втричі: у сферах сервісу та побуту (+156%) і охорони (+219%), – відзначають в компанії OLX.

У докарантинний період і період адаптивного карантину в списку найменш популярних сфер для розміщення вакансій були бухгалтерський облік, аудит, консалтинг, а в березні-квітні найменше шукали персонал компанії зі сфери нерухомості.

З настанням карантину, в березні-квітні, роботодавці стали більше розміщувати вакансій, пов'язаних з роботою в галузі транспорту і логістики, а також будівництва й архітектури. У період адаптивного карантину (травень-червень) в списку галузей з найбільшою кількістю вакансій були управління персоналом та інформаційні технології, а також вакансії галузі транспорту і логістики", – розповіли експерти рекрутингового порталу Jooble.

З січня по червень включно найменшу кількість вакансій на рекрутинговому порталі розміщували в галузі юриспруденції, охорони, дизайну, а також ЗМІ та поліграфії.

Претенденти ж частіше цікавилися вакансіями в гуртово-роздрібній торгівлі, транспорті, логістиці, виробництві, будівництві, а також такому напрямку, як бухгалтерський облік, аудит і консалтинг.

Матеріали сайту «Сьогодні»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень