Рятуючись від війни, українка з донькою натрапили в Італії на педофіла

Жінку кілька разів обманювали, пропонуючи прихисток

Киянка Руслана Фадєєнко розповіла Фактам ICTV про пережите за кордоном під час пошуку прихистку в Італії.

З Києва Руслана і її 11-річна донька Кіра виїхали евакуаційним потягом і дісталися до Чопа. Там їх чотири години протримали на переході.

Нарешті ми перетнули кордон. На угорському боці чекали знайомі, які відвезли нас в італійське місто Лонато. Там ми перепочили три дні і рушили далі. До Барбати. Італійська сім’я Марчизо прийняла нас дуже добре.

Їм дали кімнату з окремим виходом, всіляко підтримували.

Аж тут сталося непередбачуване: Руслана і Кіра захворіли на Covid-19. Вочевидь, коли чекали переходу через кордон, коли люди не думали про відстань, маски, вони й підхопили вірус.

Руслана хвилювалася, що хворіють на небезпечну хворобу у домі, де є онкохвора жінка похилого віку, яку саме готували до операції. Та італійці заспокоювали і допомагали: ліками, приносили їжу.

Руслана та Кіра з італійською родиною

Руслана розповідає, що Барбата – це дуже маленьке містечко, там немає ані мовних курсів, ані роботи, тому Руслана та її чоловік Денис, що залишився в Києві та весь час був на зв’язку з волонтерами, вирішили, що жінці з донькою буде краще переїхати в інше місце.

Через волонтерів знайшовся чоловік, який хотів прийняти до себе українську сім’ю. Він написав, що живе в Монсо, має дружину та маленьку дитину. Приїжджав до Барбати познайомитися. Все було начебто добре.

А коли він перевіз нас до себе у будинок, ми зрозуміли, що перед нами щонайменше брехун. Ніякої дружини не було. Перша ніч в його домі була жахливою, він вимагав інтимної близькості, – згадує Руслана. – Я боялася і за себе, і за доньку. Подзвонила волонтерці. Нас пообіцяли забрати.

Чоловік заспокоївся, бо боявся відповідальності перед законом.

Руслану перевезли до місця, де біженці чекали на розселення. 

Українські біженці в Італії

І ось в Мілані знайшлася одна аристократка, що виявила готовність надати кімнату в центрі міста. Здавалося б, все владнається.

Та виявилося, що так вона хотіла отримати домогосподарку.

Пошуки житла продовжувалися.

І тут з’явився Джованні. Він щиро співчував українським родинам, всіляко намагався допомогти. Теж шукав житло, бавився з дітьми.

Кіру він почав вчити грати у волейбол. Та через деякий час донька поскаржилася, що він приставучий, торкається її руками, може навіть поцілувати у щоку, – розповіла Руслана. – Я тоді була зайнята виживанням, пошуками житла і списала це на італійський темперамент.

Та інші мами теж помітили, що Джованні не тільки торкається дітей, але й фотографує їх без дозволу батьків, що заборонено законом.

Фото Кіри з Джованні

Коли на Джованні поскаржилися, виявилося, що він – серійний педофіл.

Вже двічі він був засуджений за розпусту щодо дітей та розповсюдження дитячої порнографії.

У справу включилася поліція.

Та це ще не всі пригоди киянки.

Далі іще одна італійська сім’я виявила бажання прихистити Руслану з Кірою.

Волонтери знайшли житло в Мілані.

Але вже через кілька тижнів жінка почала ревнувати свого чоловіка до Руслани, а той ще й підігрівав її злість. Тобто виявилося, щоб пограти на почуттях своєї дружини, чоловік вирішив оселити в них удома українку.

Тож довелося з’їхати і від цих людей.

Завдяки волонтерам зараз у киян все владналося: є житло, Руслана вчить мову, Кіра завершила навчальний рік у школі.

Руслана і її чоловік Денис звертаються до всіх українців, що виїхали за кордон: будьте пильнимине соромтеся просити документи у волонтерів. Приватні чи державні волонтери повинні їх показати. Самі ж нікому свої документи не віддавайте, крім поліції.

Пильнуйте за дітьми.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень