«Розстріляти!!!»: Половина українців хочуть повернути смертну кару

Переважно це старші люди

51% опитаних громадян України підтримують ідею відновлення смертної кари в Україні. Такі дані соціологічного опитування «Покоління незалежності: цінності та мотивації», проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Водночас 45% - проти цього, а 4% - не змогли відповісти.

Найбільше таку ідею підтримують старші люди, бідніші, з нижчим рівнем освіти, чоловіки, а також ті, хто відчуває негативні емоції до себе (сором, гнів, сум, байдужість і страх).

Зокрема, 57% людей віком понад 61 рік підтримують ідею смертно їх кари, а серед людей 16-24 роки - лише-37%, серед 25-30-46%.

Серед опитаних чоловіків - 55% підтримують смертну кару, а серед жінок - 49%.

Регіонально Київ проти смертної кари (55%), далі йдуть Галичина (52%) та Захід (47%) – можливо через вищий рівень віри в Бога. Водночас за смертну кару - 58% опитаних на Півдні, 55% - в Центрі та 54% - на Сході.

В Україні мораторій на виконання смертних вироків набув чинності у 1995 році, однак нормально запрацював лише з 1997 року.  29 грудня 1999 року Конституційний Суд України визнав, що смертна кара суперечить Конституції України.

Довідка. До 30-ліття незалежності України Соціологічна група «Рейтинг» провела перше масштабне соціологічне дослідження з 20 липня по 9 серпня. Методом телефонного інтерв’ю було опитано 20 тисяч респондентів в усіх областях країни, окрім тимчасово окупованих територій Крим та Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: по Україні – не більше 1,0%, по області – не більше 4%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень