Деяким чоловікам таки дозволили виїжджати за кордон під час війни

Попри те, що вони підлягають призову

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Кабмін вніс зміни до правил перетинання державного кордону та порядку бронювання військовозобов’язаних.

Зміни стосуються того, скільки можуть перебувати за кордоном заброньовані військовозобов’язані.

Під час війни за кордон можуть виїжджати водії, залізничники та спортсмени.

Водії

Під час воєнного стану дозволений пропуск водіїв, що перевозять медичні вантажі, гуманітарну допомогу для потреб Збройних сил, військових формувань, і населення України. Рішення про виїзд водія за межі України, приймається Мінінфраструктури України або обласними, Київською міською військовими адміністраціями за наявності відповідного обґрунтування.

З дня перетину кордону водії можуть безперервно перебувати поза межами України не більше 30 календарних днів. Якщо довше або змінилась мета виїзду - рішення про виїзд скасовується протягом семи робочих днів з моменту встановлення фактів зазначених порушень.

Виїздити за кордон також можуть водії компаній, що мають  ліцензії на міжнародні перевезення вантажів та пасажирів автомобільним транспортом, повна маса якого становить 3500 кг та більше.

На одному транспортному засобі державний кордон можуть одночасно перетинати:

– один водій на вантажному транспортному засобі;
– два водії на пасажирському транспортному засобі (автобусі).

В такому випадку водії можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 45 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Залізничники

Рішення про виїзд за межі України працівників підприємств залізничного транспорту, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці, приймається щодо працівників Укрзалізниці, щодо працівників підприємств, для яких вантажний залізничний транспорт не є основним видом діяльності.

Рішення про виїзд за межі України таких заброньованих приймається на строк не більше шести місяців на підставі листів підприємств залізничного транспорту. 

Термін перебування за кордоном залізничників не може перевищувати 6 місяців з моменту перетину державного кордону

Спортсмени та тренери, спортивні судді та інші фахівці

Під час воєнного стану можна виїздити:

  • спортсменам, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;
  • тренерам із складу національних збірних команд;
  • спортивним суддям
  • іншим фахівцям, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України

Виїзд відбувається за наявності підтвердних документів щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, що проводяться за кордоном.

Усі вони можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 днів, але не менше строку проведення заходу, визначеного в Єдиному календарному плані фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на відповідний рік.

Термін перебування за кордоном для цих категорій може бути збільшений, якщо люди братимуть участь в іншому спортивному заході в іншій країні, визначеному Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на відповідний рік, який починається протягом 10 робочих днів з дня завершення попереднього спортивного заходу.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень