Розмір пенсій у 2023 році: чи дадуть пенсіонерам більше?

Відповідь мають у профільному Міністерстві

Попри російську агресію і те, що бюджет-2023 буде «воєнним», обіцяна індексація пенсій не скасовується. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

— З 1 березня ми прогнозуємо та плануємо провести відповідну індексацію пенсій з урахуванням зростання інфляційних процесів та середнього рівня заробітної плати. Відповідні видатки у проєкті бюджету на 2023 рік закладаються, — каже Музиченко.

Іншими словами, чиновники врахують збільшення курсу долара щодо гривні і збільшать розмір пенсій. Звісно, наскільки швидко вони це проведуть, поки що незрозуміло.

Втім, чекати на суттєве підвищення не варто

Прожитковий мінімум зросте приблизно на 5,4%, при тому, що негласна інфляція уже зараз становить 30%. Саме через це надбавки до пенсії будуть мінімальними, якщо враховувати ціни на продукти.

У Мінсоцполітики вважають, що ресурси держбюджету не дозволяють керувати великими цифрами. Однак для незахищених і малозабезпечених верств населення будуть передбачені різноманітні програми підтримки та фінансова допомога.

У Кабміні заклали у проєкт держбюджету на 2023 рік мінімальну заробітну плату на рівні грудня 2022 року — 6700 грн. Це теж один із важливих показників для розрахунку пенсії у майбутньому.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень