Розмальовані гранати та ікони на ящиках для набоїв можна побачити у Рівному

В Рівному стартувала виставка «Воєнно-польовий АРТ», на якій представили військові предмети, прикрашені елементами традиційного українського мистецтва

Ініціатором реалізації проекту виступив віце-президент асоціації «Україна-Франція» Павло Ротар. Предмети для виставки він збирав в АТО, розсилав майстрам народного мистецтва в усі куточки України. Загалом Проект об’єднав понад 70 митців з 22 областей. Розповідає, що за допомогою цієї виставки намагався показати різні прояви життя українцям:

Побачив різні ящики, гільзи, то в мене, звичайно, виникла ідея. А що, як накласти прояви українського народно-ужиткового мистецтва на всі ці атрибути війни? Бо, власне, життя – воно скрізь, де б людина не була.

Серед артоб’єктів – протитанкова граната «Муха», розписана в петриківському стилі, прикрашене традиційною вишивкою військове обмундирування, серед якого розписані та обшиті народним орнаментом каски, ікони на ящиках для набоїв та багато іншого.

Під час презентації проекту народні майстри проводили майстер-класи з вишивки, флористики та плетіння із соломи для всіх охочих.

Виставка представлена в МПК «Текстильник» на другому поверсі. Триватиме вона місяць, після чого експонати поїдуть до інших міст України.

Більше світлин дивіться в спеціальному фоторепортажі на сайті Радіо Трек.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень