Російські військові погрожують замінувати Чорнобильську АЕС

Населенню поза зоною відчуження поки нічого не загрожує

ЧАЕС у наші дні. Фото з мережі
ЧАЕС у наші дні. Фото з мережі

Російські військові, які захопили ЧАЕС 24 лютого, наразі ставлять ультиматум. Вони погрожують замінувати, а потому й підірвати окремі об’єкти інфраструктури Чорнобильської АЕС, пише пресслужба Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Російські військові виставили ультиматум, погрожуючи мінуванням і підривами окремих об’єктів інфраструктури важливого ядерного об’єкта ЧАЕС. Російські військові намагаються вивчати особливості цієї роботи та створюють фейки про «спільну охорону», - йдеться в повідомленні пресслужба.

Контроль над системою АСКРО (автоматична система контролю радіаційної обстановки) Україна втратила два дні тому. За останніми даними які отримувала Україна – наразі норми поглинутої дози на датчику поруч з об'єктами зберігання радіоактивних відходів «Вектор», «Підлісний», «Третя черга» та «Буряківка» перевищено у сім разів.

Це свідчить, про некоректне використання окупантами систем безпеки та відсутність у них необхідної експертизи для захисту ядерних об'єктів. Аби уникнути санкцій, Росія готує сюжети про те, що там все під контролем та безпечно, - розповіли у агентстві.

Пресслужба нагадує, що Державна інспекція ядерного регулювання України поінформувала Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про втрату контролю над ядерними та радіаційними об'єктами в зоні відчуження Чорнобильської АЕС унаслідок військового нападу.

Звертаємо увагу міжнародних партнерів та організацій на намагання військ РФ захопити атомні електростанції в Україні та на їх намагання демонстративно нарощувати свою присутність та розташовувати техніку поблизу стратегічних об'єктів, - додали у агентстві.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень