Росіяни готують новий масштабний наступ у лютому: експерт назвав небезпечні напрямки

За його словами, окупанти накопичують для цього відповідний ресурс

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко в ефірі телеканалу «Еспресо» заявив, що масштабна та відчайдушна нова хвиля наступу противника на певних ділянках фронту може відбутися у лютому.

- В районі Авдіївки противник буде продовжувати наступати. І саме ті явища, які ми зараз можемо спостерігати, на це вказують.

 

Російське командування застосовує біля Авдіївки переважно підрозділи 1-го армійського корпуса, а це мобіки так званої ДНР.

 

У такому випадку регулярні війська, які найбільш боєздатні, не так часто фігурують під час бойових дій. Тобто відбувається економія цього ресурсу", - зауважив Коваленко. 

За словами експерта, якщо порівнювати з 2023 роком, то на початок 2024 року угруповування ворога, яке оперує в районі Авдіївки, збільшено з 40 тис. особового складу до 45 тис. Відбувається збільшення цього угруповування і це буде продовжуватися.

- Тобто основна хвиля, я б сказав, не тільки масштабна, а й відчайдушна, ще попереду. Вона буде відбуватися у лютому, коли буде накопичений ворогом відповідний ресурс.

 

Також будуть продовжуватися і штурмові дії росіян по лівобережній Херсонщині у напрямку Кринок. Вони там не зупиняться, так само як в районі Запорізької області і намагатимуться повернути позиції під свій контроль у районі Вербового, Прокопівки, Роботиного.

 

Є також побоювання щодо відновлення наступальних дій у напрямку Вугледара. Були розрахунки, що противник може почати цей наступ до нового року, але він цього не зробив. Як би це не звучало цинічно, краще б вони почали до нового року цей наступ, тому що ми зараз можемо спостерігати таку затримку, яка означає, що ворог накопичує ресурс для потужнішого наступу.

 

Отже, окупанти дійсно планують у першому кварталі 2024 року вирішити питання з Вугледаром", - резюмував Олександр Коваленко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень