Росія злякалася і вивела у море весь корабельний склад Чорноморського флоту

Через проведення навчань Sea Breeze – 2021

Ці дії викликані страхом країни-агресора втратити свою домінувальну роль на півночі Чорного моря, - повідомив представник Головного Управління Розвідки МО України Вадим Скібіцький.

Також Скібіцький зауважив:

Воєнна розвідка України відзначає, що з 2015 року Росія почала стрімко нарощувати в окупованому Криму свою військову складову. І коли проходять міжнародні військові морські навчання, Росія відпрацьовує різні способи та методи ураження тих угруповань, які створюються в Чорному морі.

Однак міжнародна спільнота демонструє свою солідарність з Україною та докладає спільних зусиль із забезпечення безпеки в нашому регіоні.

Росія цього реально боїться, зазначив Вадим Скібіцький.

Проте, за словами, представника ГУР МО України, намагання Росії продемонструвати свою готовність застосувати силу не співмірне з потенціалом тих країн, які беруть участь у міжнародних навчаннях.

 Воєнна розвідка України зараз забезпечує безпеку та моніторить розвиток ситуації навколо навчань «Sea Breeze – 2021».

Ми бачимо, що для спостереження за навчаннями Росія вивела в море майже весь наявний корабельний склад, який виконує не притаманні для нього завдання.

Країна-агресор намагається продемонструвати, що вона готова до відстоювання своїх інтересів із використанням військової сили. Але Росії явно не вистачає сил і засобів в Чорному морі, – зазначив Вадим Скібіцький.

 

Що відомо про Sea Breeze – 2021

«Sea Breeze – 2021» тривають з 28 червня і до 10 липня.

Навчання охоплюють значний регіон півдня України: Одесу, Очаків, Дністровський лиман, Кінбурнську косу, острови Зміїний і Первомайський, дельту річки Дунай. 

Цьогоріч міжнародні військово-морські навчання охоплюють п'ять тисяч військових із 32 країн, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень