Рок, джаз, кіно: які фестивалі відбудуться на Рівненщині цього року?

Та ще дещо про місцевий туризм

У 2017 році на Рівненщині значно просунулася вперед туристична галузь. Серед найбільших здобутків керівництво області відзначає створення мережі туристичних офісів: їх є вже п’ять – в Острозі, Корці, Володимирці, Сарнах, Дубенському районі, ще три будуть відкриті у цьому році.

Великі сподівання покладають на проект «Медове коло»,  який покликаний розвинути туризм в районах і сприяти там малому бізнесу.

Також в області продовжать організовувати веломарафони, маркуватимуть і знакуватимуть туристичні маршрути. Нині активно працює сайт «Рівненщина туристична», який вважається одним із найкращих онлайн-ресурсів такого типу в Україні. Важливо також розвивати інфраструктуру, каже голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко:

Для подорожуючих важливими є зручне сполучення, ефективна навігаційна система та сучасний рівень туристичного обслуговування. Таким прикладом може слугувати «Тунель кохання». Це перший туристичний проект, який облаштовуємо за державний кошт. Майже 700 тисяч гривень по програмі Фонду регіонального розвитку спрямували на покращення зручностей для відвідувачів.

Нині в «Тунелі кохання» вже є великі дерев’яні альтанки, стежки до них, уніфіковані місця для торгівлі, встановлені біотуалети, а також вже придбали дитячий майданчик. Поряд приватний бізнес будує готель і заклад харчування. А ще є гарний майданчик з ковкою, щоб молодята могли давати шлюбні обітниці у найромантичнішому місці Рівненщини.

В цьому році запланована подальша «туристична співпраця» з іншими куточками України. Про це розповіла заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Зокрема вже 19 квітня в Дубенському замку з колегами з Тернопільщини та Волині говоритимуть про сучасний туристичний менеджмент. А 27-30 квітня перейматиме досвід Рівненщини делегація з Дніпропетровщини.

Щодо подій та заходів – у 2018 році варто чекати та побувати на:

Фестивалі «Острог ренесанс», рок-фестивалі «Тарас Бульба», джас-фестивалі Art Jazz Cooperation, етно-фестивалях «Вогняна сова» та «Буща папороть», веломарафоні «Поліська січ», етно-тур-фесті «Бурштиновий шлях», обласному святі «Музейні гостини», фестивалі культури та побуту «Красносільські вітряки», дитячому фестивалі «Новомалинська Любава», кіно-фестивалі "Місто мрії".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень