Роботодавця з Рівненщини оштрафували на 87 тис. грн за економію на зарплаті

Судова тяганина тривала три роки

Одне з підприємств Рівненщини три роки судилося з обласним управлінням Держпраці.

Історія бере свій початок ще у листопаді 2016 року. Саме тоді під час перевірки суб’єкта господарювання фахівці управління виявили, що працівникам товариства, у порушення вимог законодавства, не оплачували роботу у вихідні та святкові дні у подвійному розмірі.

Відповідно, підприємству видали припис на усунення порушень і винесли постанову про накладення штрафу у розмірі 87 000 грн - за недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

З постановою та приписом суб’єкт господарювання не погодився і звернувся з оскарженням до суду.

Суди першої та апеляційної інстанцій скасували постанову і припис, а відповідно - і накладений штраф.

Управління Держпраці, своєю чергою, у 2017 році звернулося до Вищого адміністративного суду України. І вже Верховний суд своєю постановою скасував рішення судів попередніх інстанцій та повернув справу на новий розгляд до Рівненського окружного адмінсуду.

5 листопада цього року суд прийняв рішення на користь управління, яким визнав постанову про накладення штрафу правомірною. Відтак, суб’єкту господарювання необхідно сплатити до держбюджету 87 тис. грн.

Ось що з цього приводу розповіла завідувачка сектору юридичного забезпечення управління Держпраці у Рівненській області Інна Кокіль:

У разі залучення до роботи у святковий чи неробочий день працівників, які одержують місячний оклад, така робота оплачується у розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад. Але лише за умови, що ця робота проводилася з перевищенням місячної норми робочого часу.

А от у разі виконання працівниками роботи у святковий чи неробочий день, однак у межах місячної норми робочого часу, інший день відпочинку не надається, оскільки це спричинить зменшення встановленої їм норми робочого часу, зауважили в управлінні Держпраці.

За інформацією управління Держпраці у Рівненській області

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень