«Роботи немає, зарплати низькі: одні бомжі», - українці діляться досвідом пошуку роботи у Норвегії

Не все так просто для чужинців у одній з найзаможніших країн Європи

У Норвегії українцям пропонують роботу із зарплатами від 3,6 тис. євро. Однак для працевлаштування потрібно знати як мінімум англійську мову, а ще краще – норвезьку, а конкуренція за робоче місце висока.

Саме тому у групі у Facebook Українці в Норвегії на запитання про роботу можна прочитати і такі саркастичні відповіді:

Борис Панасовський

Роботи немає, зарплати низькі. Одні бомжі) Дивні у вас запитання

 

Alexandra Gamieva

Для украинцев не делают никаких исключений. Если вы живёте в маленьком городке, то работу найти практически не реально, тем более без знания хотя бы базового английского. Если повезёт, найдете подработку на подобии уборки.

 

Сергей Шинкаренко

Работа есть и ЗП большие , только нужно иметь вид на жительство или рабочую визу, быть крутым специалистом и знать английский или норвежский язык!! И все!!

 

Як пишуть українці, найчастіше тих, хто в'їхав до Норвегії, поселять у комуни у селах та невеликих містах. На цей час платитимуть допомогу у розмірі близько 650 євро на особу.

В Норвегії є невелика кількість трудових мігрантів з інших країн. Без знання мови можна працювати електриком, механіком, виконувати некваліфіковану роботу на виробництві, вантажником, водієм, зварювальником тощо. 

Також українці можуть працювати покоївками, помічниками в портах, офіціантами.

Торік у середньому тут заробляли 4700 євро на місяць . Електрик може заробляти 4200 євро, прибиральник близько 4060 євро, маляр 3690 євро. Для розуміння квартиру можна орендувати за 1600 євро, а на місячний проїзд громадським транспортом доведеться віддати близько 80 євро.

Раніше про життя у Норвегії ми писали у матеріалах:

«Це були перші штучні вії, які я тут побачила», - українка порівняла ставлення жінок до своєї зовнішності у нас і за кордоном

Тариф на електрику змінюється кілька разів на добу – чи можливо призвичаїтися до життя в Норвегії?

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень