РНБО пояснила, чому росія не пустила літаки на парад до 9 травня

Погана погода тут ні до чого

ФОТО з мережі

Сьогодні у москві з нагоди відзначення 9 травня відбувся парад. Проте літаки учасні у заході не брали. За повідомленням речника кремля дмитра пєскова – повітряну частину скасували через погану погоду. Утім РНБО України каже, що літаки не пустили в небо, оскільки були шанси перестріти на шляху українські ПЗРК.

Зокрема літаки не брали участі у заходах у Москві, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Самарі, Ростові-на-Дону та інших великих містах.

За офіційною версією Кремля, 9 травня під час урочистостей «повітряну частину» параду скасовано через погодні умови. Цікаво, що 2020 року російські медіа писали, що РФ витратила понад 540 млн рублів на «розгін хмар» для безпеки польотів військової авіації. Минулого року ця сума склала 417 млн рублів, - йдеться у повідомлені. 

При РНБО заявили, що за версією російських опозиціонерів, насправді польоти скасували, оскільки російські літаки у деяких містах можуть «зустріти» на шляху українські переносні зенітно-ракетні комплекси. 

Тому історія про «погану погоду» - лише маніпуляція, оскільки для Росії витратити 500 млн рублів на сакральну дату Путіна - не проблема. Особливо, зважаючи на те, що, за різними оцінками, щодня РФ на «спецоперацію» з Україною витрачає від $500 млн до $20 млрд", - повідомили там.

До слова, путін у своїй промові приділив багато уваги вторгненню в Україну, і сказав, що росія таким чином попередила агресію. Однак не оголосив загальну мобілізацію в країні та оголосить війну, як того прогнозували розвідка та експерти.

Загалом промова путіна складалася з таких аргументів:

  • росія дала попереджувальну відсіч агресії, це було єдине правильне рішення;
  • російські військові під час спеціальної операції борються за людей на Донбасі, за безпеку батьківщини;
  • зіткнення з неонацистами було неминуче.

Це все можна підсумувати коротко так: путін вселяє у голови росіян страх перед бандерівцями та неонацистами-українцями. Якоїсь конкретики у промові путіна не було.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень