Різдвяна служба Епіфанія в Києво-Печерській Лаврі буде. Мінкульт дав дозвіл, заповідник уклав угоду (ФОТО)

Яка ситуація насправді

Міністерство культури дало дозвіл на проведення предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм різдвяної служби в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Заповідник також уклав угоду з ПЦУ на проведення служби 7 січня з 8:00 до 12:00.

Нагадаємо, раніше в УПЦ Московського патріархату заявили, що жодних дозволів на проведення служби ПЦУ не брала. Однак варто зауважити, що цю заяву в УПЦ оприлюднили, коли ще не було розпорядження про богослужіння.

У другій половині дня до мене надійшло звернення від ПЦУ про проведення богослужіння і про отримання дозволу від міністерства культури.

 

Я надав дозвіл і уклав угоду на проведення богослужіння 7 січня. Всі документи зараз є, в УПЦ оприлюднили ввечері застарілу інформацію, – пояснив виконувач обов’язків генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Олександр Рудник.

Він додав, що сили правопорядку будуть стежити за тим, щоб богослужіння відбулося без жодних ексцесів.

Джерело: ВВС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень