Рівнянин вимагає відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт (ПЕТИЦІЯ)

Чоловік вважає, що перевізників потрібно ретельніше контролювати

Рівнянин Владислав Козоріз звернувся до міської влади Рівного та від імені усіх містян вимагає відмовитись від маршруток, перейшовши на електротранспорт. Крім того, чоловік закликає впровадити в місті "Єдиний квиток". Відповідна петиція з'явилась напередодні на сайті міської ради. 

Чоловік переконаний, що перевізників потрібно ретельніше контролювати, оскільки обслуговування маршруток здійснюється неналежним чином.

З огляду на транспортні проблеми, у своїй петиції Владислав Козоріз вимагає (його текст подаємо без змін):

Розробити спільно з перевізниками, трирічний план повної відмови міста від маршрутних таксі ("маршруток") з подальшим переходом на лише маршрутні автобуси (більш комфортні транспортні засоби з більшою пасажиромісткістю) та електротранспорт (тролейбуси та автобуси з електродвигунами), які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

 

Розробити річний план введення "єдиного квитка". Під "єдиним квитком" мається на увазі квиток з магнітною стрічкою, який продається у спеціальних автоматах на зупинках громадського транспорту, та який можна використати певну кількість разів/годин/днів у будь-якому виді громадського транспорту.

 

У межах програми необхідно також буде встановити на транспорті пристрої для валідації квитків шляхом зчитування інформації з магнітних стрічок.

На думку автора петиції, виконання цих двох планів дасть змогу:

  • Повністю відмовитись від кондукторів, збільшивши при цьому штат контролерів;
  • навести порядок на дорогах міста (розвантажити вулиці в центрі міста), що неодмінно позитивно вплине на статистику ДТП і відповідно на статистику смертності на дорогах міста;
  • зменшити кількість шкідливих викидів у повітря шляхом зменшення кількості транспортних засобів та наданню переваги електротранспорту;
  • вивести з тіні плату за проїзд у громадському транспорті та направити виручені кошти на розвиток інфраструктури. Адже всім відомо, що приватні перевізники здебільшого не видають квитки та підробляють дані про пасажирообіг, в такий спосіб ухиляючись від сплати коштів до бюджету;
  • забезпечити високий рівень обслуговування на громадському транспорті, чого вкрай не вистачає сьогодні.

 

Нині петицію підтримало три людини, з 250 необхідних. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень