Рівнянин став призером Міжнародної олімпіади в Цюриху

Владислав Вертелецький привіз зі Швейцарії «срібло» з фізики

Загалом українські школярі на 47-й Міжнародній учнівській олімпіаді з фізики здобули 1 золоту, 3 срібні та 1 бронзову медалі.

Всього у змаганнях взяли участь 398 учасників у складі 86 команд різних країн світу.

До складу команди України увійшли п’ять школярів. Призерами стали учні та випускники «Рішельєвського ліцею» в Одесі,  «Харківського фізико-математичного ліцею № 27», Броварської загальноосвітньої школи № 9 та Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Випускником саме цього ліцею є Владислав Вертелецький, якому в жовтні цього року лише виповниться 17.

До вступу в ліцей Владислав навчався в Рівненській ЗОШ № 13.

Мама переможця, Вікторія, каже, що дуже вдячна вчителям і особливо директору школи за гарний старт, який вони дали її синові. Розповідає, що педагоги усіляко сприяли розвитку його здібностей до точних наук.

Та лише після вступу до столичного навчального закладу Влад зацікавився астрономією, і вже на першому році навчання здобув перше місце на Всеукраїнській олімпіаді. Після цього ставав призером Міжнародної олімпіади в Киргизстані, наступного року – в Індонезії. І ось з 10 до 18 липня на олімпіаді в Швейцарії здобув «срібло».

Звісно, що така перемога розкриває неабиякі можливості для талановитого українця. Та інтерес з боку іноземних науковців. Продовжувати навчання він планує у заокеанському виші. Хлопець вже зарахований у студенти, залишилося лише вирішити питання з візою.

Бажаємо успіхів рівнянину! Сподіваємося, Владислав і в подальшому прославлятиме Батьківщину! А Україні небайдужі будуть її талановиті діти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень