Рівненські медзаклади можуть обійтися без благодійних внесків

Щоправда, лише за достатнього фінансування з міського бюджету

Такого висновку дійшли громадські активісти. Адже станом на зараз фінансування з бюджету дозволяє покрити мінімальні потреби. За словами представників громадської організації «Центр суспільних дій «Сівітас», саме це змушує вдаватися медичні заклади до таких дій, як збір благодійних внесків. Проте, активісти вважаю, що це – зайве. Адже на цей момент профіцит бюджету дає можливість покрити необхідні витрати. Також нині для оплати послуг в медзакладах використовуються спеціалізовані термінали. За словами активістів. Вони дають змогу направляти кошти відразу за призначенням. Далі говорить керівник проекту «Місцеві бюджети медицини під контролем громадських та пацієнтських організацій» Володимир Зиль:

Ми вважаємо, що в такому разі посередництво закладів охорони здоров’я - воно є недоречним. Знову ж таки, багато представників і громадськості, і медичних закладів, говорили про те, що є можливості встановлювати термінали для прийому готівки, проте їх на сьогоднішній день немає.

Щоправда, як відзначили представники медичних установ міста, такі термінали є в трьох з дев’яти закладів. Говорили представники громадських організацій і про потребу облаштування гінекологічного відділення не в приміщенні поліклініки на Драгоманова, а у окремому приміщенні, як це було раніше. Адже опитування пацієнток гінекології свідчить, що більшості з них так було б зручніше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень