Рівняни, що проживають в гуртожитках, мають право приватизувати свої кімнати

Але їх у власника має викупити міська влада

Відтепер мешканці гуртожитків мають право приватизувати кімнати, в яких вони проживають не менше п’яти років. Таке рішення напередодні ухвалила Верховна Рада, його підтримали  252 нардепи.

- Рішення є законною підставою для володіння та користування жилою площею чи житловим приміщенням у гуртожитку, - йдеться в проекті Закону.

Втім, міський голова Рівного сумнівається, що закон врегулює цю проблему, адже гуртожитки, які є в статутному фонді підприємств, тобто, у приватній власності, не захочуть йти на те, щоб віддати ці житлові площі. Нагадаємо, у Рівному таких гуртожитки три: на вулиці Відінській, Княгині Ольги та Соборній. Мешканці, які там проживають, постійно зверталися до депутатів міськради з проханням надати їм дозвіл на приватизацію. Але поки прогрес є лише в одному з них, говорить міський голова Володимир Хомко:

 

 

- Те житло, яке перебуває в статутному фонді, там і далі проблема не зрушиться з місця, бо це є приватна власність і ніякий закон це не врегулює. Тут один варіант – виділити гроші з бюджету і викупити їх. Я не думаю, що на це підуть депутати. До речі, намітився прогрес на Відінській. Власник погодився на міну приміщень. Тому є схема, можливо, по Відінській зрушиться. Є варіант, як «розрулити» це питання. А по двом іншим нема зрушень.  

 

Як йдеться в проекті закону, гуртожитки, які були включені до статутних  капіталів товариств, передаються у власність територіальної громади за умови попередньої повної компенсації вартості гуртожитку,  або безоплатно, звісно, якщо на це погодиться власник гуртожитку. Якщо ж власника не влаштовує жодне з цих рішень – питання вирішуватиме суд.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень