Рівняни платитимуть за опалення за новими тарифами

Їх змінять ще раз, але вже у січні 2019 року

У Рівному зросли тарифи на опалення і гаряче водопостачання. Для рівнян опалення подорожчало не суттєво, йдеться поки про 1,7 %. За словами заступника директора «Рівнетеплоенерго» з фінансових та економічних питань Костянтина Баранова з 7 листопада рівняни платитимуть за опалення 1505 гривень 66 копійок за 1 гігакалорію, уже з урахуванням ПДВ.  Гаряча вода для споживачів з рушникосушильником тепер коштуватиме 91 гривню 26 копійок за м3. Більш відчутне зростання тарифів відбулося для бюджетних установ, вони платитимуть 2227 гривень за 1 Гігакалорію.

Втім, ці нові тарифи працюватимуть недовго. Адже, як відомо, з 1 листопада в Україні на більш як 23 % подорожчав газ. І нині комісія НКРЕКП уже опрацьовує нові тарифи для «Рівнетеплоенерго». Процедура такого коригування тривала, і раніше 2019 року тарифи не запрацюють, пояснює Костянтин Баранов:

Ціна газу піднялася з 1 листопада. Уже, для нас. Ми вже закуповуємо газ по новій ціні. А в тарифі закладено стару ціну. Так як ми подаємо на коригування (в НКРЕКП – ред.) ми вийдемо на новий тариф 1 січня 2019 року. А два місяці будемо купляти газ по новій ціні. Причому різниця доволі висока, ціна газу зросла на 22,5%.

Тож за 2 місяці, по планових показниках споживання газу для категорії населення, наші збитки складатимуть близько 22 мільйонів гривень.

Ці збитки НКРЕКП також має врахувати при розрахунку нового тарифу. До слова, на сьогодні населення Рівного заборгувало за опалення і гарячу воду понад 93 млн гривень.

Востаннє тарифи на опалення і гарячу воду у Рівному змінювалися у січні 2018 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень