Рівнянка розшукує могилу прадіда, загиблого у Другу світову війну (ФОТО)

Просить у цьому допомогти

Фото ілюстративне

Рівненська журналістка Юлія Бублей вирішила знайти могилу прадідуся, який, найімовірніше, похований нині у Польщі. Вона написала у Фейсбук:

Julia Bubley 19 год Звали мого прадідуся Карпук Петро Кіндратович. Народився він у 1902 році. У 1944 році його забрали на фронт. Служив він у 389-й стрілковій дивізії. Пройшов усю Польщу і загинув в боях на річці Нейсе вже на кордоні з Німеччиною. Сталося це 25 лютого 1945 року (чутки себе не виправдали).

 

Поховали його у братській могилі №54 в с. Недерфельд, Німеччина (нині це вже територія Польщі). Пізніше відбулося перезахоронення. Ймовірно, зараз він покоїться в м. Цибінка на військовому меморіалі. 

Дівчина звернулася в український Червоний Хрест із проханням допомогти дістати списки похованих на меморіалі в Цибінці солдатів, тому що у вільному доступі в Інтернеті цієї інформації не знайшла. Коли з'ясує, де могила прадіда, вона хоче поїхати туди і віддати йому шану. Адже, пояснює, важливо знати свою історію. Також Юлія Бублей закликала тих, хто раніше вже шукав своїх родичів, які загинули у Другій світовій війні, підказати, якими ресурсами для цього користувалися.

Зі спогадів про прадіда у дівчини тільки такі:


"У нього були вуса і він завжди високо-високо підкидав мене на руках". Це єдині спогади, якими ділилася моя покійна бабуся Ганна про свого батька Петра! Вона була ще зовсім маленькою, коли його забрали на фронт! Додому він так і не повернувся! 

На підтвердження місця поховання прадіда Юлія Бублей наводить такі документи:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень