Рівнян закликали створювати патронатні сім’ї. За зарплату

Це нова форма виховання, затверджена Кабміном

Як пояснив начальник міської служби Рівного у  справах дітей Андрій Міщеня, патронатна сім’я потрібна для того, щоб поміщати у неї на два-три місяці дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Нині таких дітей направляють в обласний центр соціально-психологічної реабілітації чи інтернати. А поміщення їх у патронатні сім’ї буде менш травматичним для психіки.

Андрій Міщеня каже, що патронатну сім’ю можуть створити люди від 35 до 60 років, готові займатися виключно цією роботою, адже поєднувати її з іншим заробітком не можна. І цю роботу держава буде оплачувати.

Це має бути від 35 до 60 років, хороші побутові умови ( щоб було місце, куди тих дітей прийняти)  і ще там низка таких вимог.

 

Ну, але й  держава обіцяє 5 прожиткових мінімумів – це зарплата (це 1700  помножити на 5) і 2 прожиткових мінімуми на кожну дитину влаштовану.

За словами Андрія Міщені, в Україні нині створено тільки 9 патронатних сімей. У Рівному такої нема жодної. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень