Рівнян опитають щодо вартості газу

НКРЕКП проводить опитування мешканців Рівненщини

Для того, щоб сформувати нові правила розрахунку за газопостачання, держрегулятор - НКРЕКП – проводить опитування споживачів газу. Новий порядок оплати за газ – фактично це запровадження абонплати - дозволить кожному споживачу вільно обирати постачальника та зменшити розмір платежу в зимовий період - стверджують у Нацкомпанії.

До 18 березня мешканці Рівненщини мають можливість висловити власну думку щодо розділення платежу за газопостачання на дві частини. Одна з них - це оплата за спожитий газ, а інша - це фактично абонплата за зобов’язання газових компаній безперебійно та безаварійно доставляти блакитне паливо. Для того, щоб нова модель розрахунків була оптимальною, за ініціативою НКРЕКП проводиться опитування споживачів природного газу.

На сьогодні плата за доставку (транспортування) газу є складовою ціни палива. Витрати на транспортування складають приблизно 10% від загальних платежів за газ. Тож, взимку, з ростом обсягів споживання газу, зростає і вартість транспортних послуг. 

Впровадження реформи сприятиме тому, що споживачі сплачуватимуть за доставку газу також в середньому 10% але рівними частинами протягом року. Тобто, зменшиться фінансове навантаження в зимовий період,

- зазначив заступник голови правління з обліку газу ПАТ «Рівнегаз» Віктор Осницький.

Окрема плата за доставку газу в домоволодіння споживачів впроваджена в більшості країн Європейського Союзу (без неї працюють лише 4 країни).

Щоб вплинути на рішення державного регулятора, споживачі можуть заповнити електронну анкету на сайті 104.ua, заповнити паперову форму в управліннях ПАТ «Рівнегаз» або пройти опитування в контакт-центрі компанії. Опитування щодо відокремлення плати за доставку газу від ціни палива триватиме до 18 березня 2016 року.

Зібрана інформація буде використана лише в узагальненому вигляді. Тобто, опитування є анонімним.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень