Збір грошей на дерева обурив рівнян. У міськраді дали пояснення

Чи справді у бюджеті міста передбачили мільйони гривень на озеленення?

Викликав обурення у частини жителів Рівного заклик скластися на тюльпанові дерева. Його кинула місцева екоактивістка і  ексзаступниця керуючого Міського тресту зеленого господарства Оксана Майборода.

Вона пропонувала зібрати 28 тисяч гривень, щоб висадити тюльпанові дерева вздовж огорожі на історичному кладовищі Грабник. 

 

Жителі Рівного у Фейсбуці на це писали,

щоб депутати і міська влада склалися на дерева зі своїх премій,

 

зауважували, що в країні - війна і складатися можна, хіба, на патрони.

А один користувач мережі виклав скрін зі сторінки видання Рівне вечірнє, де депутат Микола Бляшин розповідає, що у бюджеті міста на озеленення передбачено 35 млн грн.  

Ми попросили це прокоментувати міську владу. І нам з пресслужби міськради Рівного відповіли:

Кладовище Грабник перебуває на балансі Спецкомбінату. Оксана Майборода звернулась усно до керівника Спецкомбінату з наміром висадити тюльпанові дерева на кладовищі. І висадку дерев погодили. 

 

Оскільки кошти у Спецкомбінаті на ці дерева не передбачені, Оксана Майборода проявила приватну ініціативу закупити саджанці.

 

Зазначимо, що озелененням та благоустроєм в місті займається Трест зеленого господарства. Але, оскільки кладовище перебуває на балансі Спецкомбінату, Трест зеленого господарства не може виконувати там роботи з озеленення.

Щодо коштів з бюджету міста на озеленення, то, відповіла пресслужба,

згідно з договором між Трестом зеленого господарства та Департаментом інфраструктури і благоустрою, цього року заплановано витратити на висадження дерев 112 тисяч грн (це роботи з висадження + вартість саджанців).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень