Рівненських слідчих змусять працювати під загрозою криміналу

Як це зробити - хочуть навчити на тренінгах

Громадська організація «Народовладдя Рівне» розробила простий алгоритм дій для тих, чиї кримінальні справи розслідують довго і безрезультатно.

Організація хоче провести відповідні тренінги у Рівному та в області і розповісти, як діяти у таких ситуаціях.

Адже, за словами керівника організації Сергія Волкова, слідчий  в середньому має 400-500 справ і свою роботу робить вибірково.

Аби змусити їх взятися за вашу справу, необхідно знати кілька речей.

Заява про злочин подається у прокуратуру чи поліцію, і вона має бути розглянутою впродовж доби. В іншому разі – людина має право безкоштовно звернутися до суду, щоб її внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Тобто, щоб її зареєстрували і почали реагувати відповідним чином.

 

Тоді постраждала особа за рішенням суду отримує статус потерпілого і можна писати клопотання слідчому, щоб він взявся за роботу. Розглянути його слідчий має впродовж трьох днів. Якщо він і цього не виконує, знову можна писати заяву в суд. Безкоштовно. Через три дні суд виносить ухвалу. Якщо слідчий її не виконує – тоді справа за прокуратурою. За вашою заявою мають порушити кримінальне провадження.

Підтримку проведенню таких тренінгів з роз’ясненням Кримінально-процесуального кодексу висловив і головний поліцейський Рівненщини.  

Валерій Самчук уже доручив своїм підлеглим долучитися до цих тренінгів. Залучити хочуть і студентів юридичних факультетів, - каже Сергій Волков.

Поки це лише проект. Напередодні його захищали в ОДА у межах конкурсу на співфінансування з обласного бюджету.

Усього заявки подали вісім авторів.

Серед них і проект із навчання працівників соціальних служб.

Бо, як кажуть у громадській організації «Психологічна служба Євромайдану», за чотири роки війни держслужбовці досі не знають, як працювати із демобілізованими АТОвцями.

Вперше досвід співпраці запровадили у Рівненському районі. Аби розширити його, громадська організація подала свій проект на співфінансування з обласного бюджету, говорить автор ідеї Ольга Яковлева:

- 6 тисяч 534, здається, учасників АТО. Це – людина, яка була у стресовій події, родина – це помножити, щонайменше, на три, ті працівники, які з ними стикаються. Четвертий рік іде війна, досі немає алгоритмів розроблених. Але в сільських радах, коли буде така людина (і ми вже бачимо результат) вона підійде, поговорить, вона допоможе написати звернення. Розрушується те протистояння, яке інколи в головах АТОвців, які повертаються. Вони повертаються і кажуть: дайте нам все. А всього немає.

Загальний обсяг фінансування з бюджету Рівненщини - 300 тисяч гривень.

На кожен проект з бюджету можуть надати макисмально 75% вартості його реалізації, тобто не більше 49, 5 тисячі гривень. Іншу частку (не менше чверті) суми мають докласти громадські організації.

Результати конкурсу в ОДА оголосять до кінця тижня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень