Рівненські зв’язківці сьогодні відзначають ювілей

9 серпня минає вже 75 років як воїни-зв’язківці у Рівному забезпечують високу бойову готовність військ

Також сьогодні відзначатимуть 25-у річницю складання Військової присяги на вірність Українському народові військовими 55-го окремого полку зв’язку

Формування 55 окремого полку зв’язку розпочалося 5 липня 1941 року.

В лютому 1944 року зв’язківці брали участь у Рівненсько-Луцькій наступальній операції та звільненні міста Рівне.

У післявоєнні роки особовий склад 55 окремого полку зв’язку з честю та гідністю проявив свої високі бойові якості в Афганістані та під час аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

В грудні 1991 року Україну було проголошено незалежною та суверенною державою, саме особовий склад 55 окремого полку зв’язку на чолі з командиром полковником Мартиросяном В.А., 23 грудня 1991 року першим серед військових формувань колишнього Радянського Союзу, що дислокувалися на території України, склав присягу на вірність Українському народові.

 З початком анексії Російською  Федерацією Автономної республіки Крим 3 березня 2014 року підрозділ був приведений у вищу ступінь бойової готовності та забезпечував зв'язок у інтересах тактичної групи “Північ” щодо захисту північно-східних рубежів держави.

За проявлені у бойових діях героїзм та мужність, успішне виконання бойових завдань 7 воїнів-зв’язківців нагороджено орденами “За мужність ІІІ ст.”, один військовослужбовець орденом “Данила Галицького”, один військовослужбовець  медаллю “За військову службу Україні”, 20 військовослужбовців нагороджені відзнаками Міністра оборони України, 28 військовослужбовців нагороджені відзнаками начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.

Під час виконання бойових завдань в ході проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей в період з 2014 по 2016 роки, на превеликий жаль, отримали поранення 11 військовослужбовців полку зв’язку, а старший прапорщик ЛЕБІДЬ А.М. та молодший сержант СВІРЖЕВСЬКИЙ Р.П. віддали своє життя за Батьківщину.

ПЛАН

відзначення 75-ї річниці з Дня створення військової частини А1671

 

11.00-11.30 Відкриття меморіальної дошки на КПП військової частини А1671 зі сторони вулиці Соборна з нагоди 25-ї річниці прийняття Військової присяги на вірність Українському народові 55 полком зв’язку першим серед військових формувань на території України.

 

Рівненський міський Будинок культури

 

12.00-13.20  Вшанування та нагородження військовослужбовців полку.

13.20-15.00 Святковий концерт за участю зразково-показового оркестру Збройних Сил України, одних з кращих творчих колективів м.Рівне та військовослужбовців військової частини А1671. (вхід вільний).

 

Стройовий плац військової частини А1671

 

15.00 Показ зразків озброєння та військової техніки на території військової частини.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень