Рівненські психологи, які працюють з ветеранами АТО, стажуються в Польщі

Також з ними навчатимуться місцеві медики

Фото ілюстративне

Психологи з Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни підвищують свою майстерність у Військовому медичному інституті в Польщі.

Фото - пресслужба Рівненської ОДА

Експерти клініки психіатрії, бойового стресу і нейротравматології навчають рівненських лікарів доглядати за ветеранами війни з бойовими психічними травмами. Також допоможуть створити систему допомоги військовослужбовцям із бойовими травмами.

- Підготовку та роботу над втіленням цієї ініціативи ми розпочали близько двох років тому. А вже зараз 10 наших лікарів та психологів, що працюють з бійцями, стажуються за кордоном.

 

Кандидатів на навчання обирали наші колеги з Польщі.

 

Загалом стажування триватиме місяць, а для двох лідерів групи – 4 місяці. Вони отримають сертифікати європейського зразка.

 

І надалі можуть поширювати набуті знання серед персоналу госпіталю за стандартами ЄС та НАТО, — зазначив керівник Рівненського обласного госпіталю інвалідів війни Андрій Бурачик.

Стажування спеціалістів в галузі психіатрії проходить в рамках проєкту «Покращення доступу до соціальних послуг у сфері психічного здоров’я».

Ініціатива одержала фінансову підтримку польського МЗС у рамках програми «Польська допомога в розвитку».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень