Рівненські дороги відремонтують за майже 130 мільйонів гривень

На утримання доріг загального користування з держбюджету для Рівненщини надійшло 128 мільйонів гривень. Частина коштів – 53 мільйони – піде на ремонт державних автошляхів.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради.

За ці гроші відремонтують близько 23 кілометри доріг. Дорожні роботи вже розпочалися.

Водночас Рівненщина чекає додаткові кошти з держбюджету.

Перелік доріг, котрі невдовзі ремонтуватимуть, в ОДА ще не опублікували, але наголошують, що пріоритет надаватимуть тим ділянкам, де буде максимальне співфінансування місцевої влади.

Також в установі зазначають, що остаточний перелік має затверджувати «Укравтодор».

Зауважимо, що раніше утриманням доріг державного значення займався виключно «Укравтодор». Проте у 2015 році внесено зміни у законодавство, відповідно до чого місцеві бюджети можуть брати участь у співфінансуванні.

Передусім це пов’язано із фінансовою децентралізацією. Надходження коштів до місцевих бюджетів зростають, у тому числі й за рахунок акцизу на паливо-мастильні матеріали від АЗС, розташованих на державних магістральних дорогах.

Так, суми щодо співфінансування вже запропонували Володимирецький, Дубровицький, Корецький, Костопільський та Рівненський райони. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень