Рівненська область готова до прийняття закладів профтехосвіти у комунальну власність

Згоду на це дала сесія обласної ради

Крім того, доручення Кабміну, видане напередодні, яким постановлено, що до 6 квітня обласні адміністрації мають скласти перелік майна ПТУ, управління Рівненської області вже виконало і відповідні документи скеровані до Міністерства освіти.

Але, хто ж буде власником майна училищ після їх роздержавлення, від чого залежатиме, в тому числі, джерело їх фінансування, поки не визначено. Варіантів декілька – або міста обласного підпорядкування, або це обласна рада. Як виявилося, для Рівненщини прийнятний останній варіант. Адже, майже 1,5 мільйони, які надійшли з держбюджету Острога, вистачить лише на 2 місяці, говорить начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти облуправління освіти Петро Коржевський:

 

- Для нас прийнятна ситуація, щоби власником майна була Рівненська обласна рада. Практика показала, що фінансувати з міста обласного підпорядкування в нас на прикладі Острога, такої можливості не має. Тому, що доходи міста не достатні, аби утримувати заклад профтехосвіти. Ми отримали стабілізаційну  дотацію (1,4 мільйони гривень для Острога, - ред.), її вистачить для фінансування закладу на два місяці.

 

Загалом на 14 обласних закладів ПТУ держава надала Рівненщині 32 мільйона гривень. За розрахунками освітян, їх вистачить на півроку. А от можливість оптимізації ПТУ в області Петро Коржевський поки виключає, адже середня наповненість кожного з них понад півтисячі учнів. Він також прогнозує перехід училищ з держзамовлення на регіональні після вивчення ринку праці в області.

Можливі варіанти оптимізації мережі закладів ПТУ вивчатимуть впродовж двох років, додав Петро Коржевський.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень