Рівненська авторка «Легенди про поліський бурштин» презентувала диск з власними піснями

Поетеса і бард Лідія Гольонко влаштувала презентацію вчора у міському Будинку культури у Рівному

Лідія Гольонко під час презентації читала свої вірші і виконувала під гітару пісні власного авторства. Серед них - пісні, присвячені її чоловіку "Ти мене не ревнуй до пісень" та "Осіння пісня" ("Нам ніколи з тобою не йти по житах..."), мамі - "Мамина пісня", "Вишиванка". Також звучали пісня Лідії Гольонко про власну долю ("Доля", "Вірю, а значить живу"),  тощо.

Загалом до диску "Зіграйте, маестро" ввійшло 20 творів у виконанні авторки. Звукозапис пісень здійснив Андрій Вавринчук. Робота із запису диска тривала з травня цього року. Записати його Лідії Гольонко допомогли спонсори: рівненський бард, президент Клубу авторсьбкої пісні Валерій Марченко та заступник голови правління Центру українсько-грузинської дружби "Сакартвело", директор товариства "С.П.А.С." Валерій Парфенюк.

- Якби не вони, цей диск не з'явився б на світ. Або з'явився б, але не так швидко. Вони постійно мене підштовхували  у спину, - зізнається Лідія Гольонко.

На презентації можна було побачити чимало відомих облич із богемного середовища міста - письменників, художників, фотохудожників, бардів. Друзі, колеги, вчителі Лідії Гольонко і просто любителі гарної пісні та поезії під час презентації довгими аплодисментами дякували за кожну пісню. На це авторка аж жартувала, що так довго аплодують, коли закінчується концерт, тож доведеться їй припиняти виступ.

Лідія Гольонко не тільки співала і читала вірші, а й розповідала історії створення деяких пісень. Так, вона повідала, що колись текст її пісні "Ось і розійшлися наші доріженьки" не взяли у книжку, бо укладачу творів рядки видалися нехристиянськими: "І твоя дружина хай тебе не любить Так, як ти, коханий, не любив мене". Цю пісню, за словами Ліди Гольонко, вона написала про свого залицяльника з глибокої молодості, який "діставав" її своїм упаданням. І, врешті, їй сказав: "Я бажаю тобі закохатися так, як я, і щоб той, кого ти любитимеш, тебе не кохав". 

Нагадаємо, що Лідія Гольонко у березні презентувала дві свої книги. Одна з них - поема "Легенда про поліський бурштин".

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень