Рівненська облрада планує змінити очільника і «розібратися» з УПЦ МП

Уже завтра, 12 серпня – на сесії

Сесія Рівненської облради. Фото ілюстративне, Суспільного
Сесія Рівненської облради. Фото ілюстративне, Суспільного

Напередодні на сайті облради з’явився новий, альтернативний проєкт рішення обласної ради щодо діяльності в області УПЦ (МП). Отже, тепер в порядку денному сесії обласної ради зафіксовано одразу два проєкти рішення про церкви Московського патріархату.

Автором першого (від 30 травня) є сам голова обласної ради Сергій Кондрачук. Багато хто в облраді вважає, що саме через цей спірний документ депутати проігнорували сесію, призначену на 3 червня, тому вона не відбулася.

 

Ну, а щоб таке не сталося завтра, голови 5-ти фракцій – Микола Кучерук, Віталій Ундір, Андрій Пехотін, Андрій Карауш та Олексій Бучинський – підготували власний проєкт рішення. Преамбула у цьому другому документі практично та сама, проте у своїх пропозиціях група депутатів менш радикальна, ніж голова.

Наприклад, Сергій Кондрачук пропонує «скасування в установленому законодавством порядку Статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ МП на території Рівненської області».

Тим часом автори альтернативного проєкту вважають, що керівникам тергромад треба «провести роз’яснювальну роботу серед мешканців щодо неприпустимості діяльності УПЦ МП в умовах військової агресії росії проти нашої держави». Також вони закликають мирян «порвати будь-який зв'язок з РПЦ та розпочати об'єднавчий діалог про приєднання або перехід до ПЦУ».

Чия версія переможе, дізнаємося вже завтра.

Щодо інших питань, які планують розглянути на сесії, то це:

  • перейменування обласних комунальних закладів, а саме навчально-реабілітаційних центрів та спеціальних шкіл (11 питань);
  • кадрові зміни, які торкнуться директорів Острозького психоневрологічного інтернату та Рівненського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді (2 питання);
  • питання щодо надання згоди на будівництво Льодової арени, яку планують зводити в межах будівництва спорткомплексу на вул. Макарова у Рівному;
  • питання «Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Рівненської облради Сергія Кондрачука», «Про обрання голови Рівненської облради 8-го скликання» і «Про голову постійної комісії Рівненської облради 8-го скликання з питань бюджету, фінансів та податків».

Загалом до списку внесені 49 питань.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень